Άρχισε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων

Οι νεοσύλλεκτοι ντύθηκαν στο χακί και από σήμερα ξεκίνησε η κατάταξη τους στα κέντρα εκαπαίδευσης. Η κατάταξη της 2012 Β΄ΕΣΣΟ ξεκίνησε σήμερα και αύριο Τρίτη, θα παρουσιαστούν οσοι έχουν λάβει αναστολή εκτέλεσης της στρατιωτικής τους θητείας και ανήκουν στις κλάσεις 1985-2012 που έχουν γεννηθεί μεταη΄ξ των ετών 1965-1994.

Οι γεννηθέντες από 1η Γεννάρη 1994 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1994, θα καταταγούν στις 5-9 Ιουλίου στα ΚΕΝ Λάρνακας,Σταβροβουνίου, Λεμεσού και Πάφου.

Σύφωνα με το πρόγραμμα του ΓΕΕΦ, το Σαββατοκυρίακο 21-22 Ιουλίου, θα δοθεί η πρώτη 24ωρη έηοδος στους νεοσύλλεκτους και ακολουθεί ακόμη μια έξοδος στις 28-29 του ίδιου μήνα.

Στις 3 Αυγούστου,το πρωί, θα γίνει η ορκωμωσία των νεοσυλέκτων, την ίδια ώρα σε όλα τα ΚΕΝ και θα τους δοθει με το πέρας της ορκωμωσίας 48ωρη άδεια.

Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου θα παρουσιαστούν στις μονάδες τους για τον νέο κύκλο εκαπαίδευσης και απόκτηση ειδικότητας.

Όσον αφορά τις εξετάσεις για τους υποψήφιους βαθμοφόρους, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, θα γίνουν αθλητικές δοκιμασίες στις 13 Ιουλίου και στις 17 η γραπτή εξέταση. Θα ακολουθήσει συμπληρωματική αθλητική και γραπτή εξέταση στις 17 του ίδιου μήνα.

Το Υπουργείο Άμυνας έστειλε και φέτος έντυπο στους νεοσύλλεκτους αναφέροντας τα είδη που θα τους χορηγηθουν κατα την περίοδο της θητείας τους. Τόσο οι γονείς όσο και οι νεοσύλλεκτοι έχουν ενημερωθει απο το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, οτι κατα την κατάταξη χρειάζεται να μεταφέρουν μόνο εσώρουχα και τα είδη ατομικής υγειηνής.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε, ότι «η υπηρεσία στην Ε.Φ. είναι τιμή και η φυγοστρατία ντροπή. Όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι τόσο στα δικαιώματα όσο και στις υποχρεώσεις. Δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων».