Αργεντινή: Νέες ταυτότητες για τρανσέξουαλ

Μάλιστα όσοι έκαναν αλλαγή φύλου πήραν τα έγγραφα με το νέο τους όνομα, από την πρόεδρο της χώρας.Μάλιστα όσοι έκαναν αλλαγή φύλου πήραν τα έγγραφα με το νέο τους όνομα, από την πρόεδρο της χώρας.

Νέες ταυτότητες παίρνουν οι τρανσέξουαλ στην Αργεντινή. Η πρόεδρος μάλιστα παρέδωσε προσωπικά τις νέες ταυτότητες στους ανθρώπους που άλλαξαν νόμιμα το φύλο τους,

Η Κριστίνα Φερνάντες είπε ότι είναι υπερήφανη για τον καθορισμό ενός νέου παγκόσμιου προτύπου με το νόμο της ταυτότητας φύλου, η οποία δεν επιτρέπει σε κανέναν να αλλάξει το φύλο του, χωρίς πρώτα να έχει την έγκριση από τους δικαστές ή τους γιατρούς. Στη συνέχεια παίρνουν τη νέα τους ταυτότητα με το νέο τους όνομα.

 «Αυτό που μας διακρίνει είναι ότι δεν νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας και τον άμεσο κύκλο μας, αλλά και για τους άλλους. Σήμερα θέτουμε ένα νέο πρότυπο για την ισότητα και τη νομιμότητα» ανέφερε.

Όπως γράφει η washingtonpost η Φερνάντες παρέδωσε χθες τα νέα δελτία ταυτότητας ενώ έδωσε και έγγραφα αναγνώρισης για πολλά παιδιά λεσβιών.

Περισσότερες ειδήσεις για τον κόσμο στο 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.