Μπαρόζο: Πλήρη υποστήριξη προς την Προεδρία

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αμέσως μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν ως προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.

Ο κ. Μπαρόζο υποστήριξε ότι “σωστά αντιλαμβάνεται η Κυπριακή Προεδρία τις προκλήσεις και πολύ ορθά επιλέγει να εργασθεί για την ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, για την επιβολή φόρων στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρώπη και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης”.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν έδειξε βέβαιος ότι η Κυπριακή Προεδρία θα επιδείξει τη δέουσα αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση εκείνων των στόχων που μπορούν να εκπληρωθούν άμεσα και ιδιαίτερα την επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ Συμβουλίου ΕΕ-Κομισιόν-Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και τον κοινοτικό προϋπολογισμό για το 2013.

Η Κομισιόν, κατέληξε, θα υποβάλει πλήρη και ενημερωμένα οικονομικά στοιχεία σχετικά με την πρόταση της για τη διαμόρφωση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και του προγράμματος ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία για το πλαίσιο αυτό καθώς και η έγκριση των 70 παράπλευρων οικονομικών προγραμμάτων θα πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το τέλος του έτους, είπε τέλος ο Πρόεδρος Μπαρόζο.