Χωρίς ναυαγοσώστες η Ελλάδα

 

Χωρίς καμία προστασία οι λουόμενοι στις περισσότερες παραλίες της Ελλάδας, έως και τα τέλη Ιουλίου, καθώς οι προκηρύξεις για τις θέσεις ναυαγοσωστών δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Πριν από μερικές ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας ξεπάγωσε τις προκηρύξεις και έτσι οι δήμοι θα προχωρήσουν σύντομα σε προσλήψεις, παρ όλα αυτά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί κάνει απίθανη την εμφάνιση των ναυαγοσωστών στις παραλίες, πριν από το τέλος Ιουλίου.

Όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 23/2000 προσλαμβάνονται συνολικά 1.000 ναυαγοσώστες ως εποχιακοί υπάλληλοι για να καλύψουν τις ανάγκες του καλοκαιριού.

Σε περίπτωση που οι ναυαγοσώστες δεν είναι στις θέσεις τους από την αρχή του Ιουνίου μέχρι την 31η Αυγούστου, τότε οι λιμενικές αρχές είναι υποχρεωμένες να επιβάλουν πρόστιμα.

Ο αριθμός των πνιγμών είναι αρκετά υψηλός, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα, με ακτογραμμή 16.000 χιλιόμετρα και παρότι οι Έλληνες δηλώνουν πως είναι εξοικειωμένοι με την θάλασσα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρσι κατά το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 152 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατά τη διετία 2008 – 2010 πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες 980 άνθρωποι.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.