Η Cyta θα δώσει 101,1 εκ. ευρώ στο κράτος

 

Αυτή ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta και έπειτα των Διαχειριστών του Ταμείου Συντάξεων του Οργανισμού σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Στάθη Κιττή στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Κιττής ανέφερε ότι αυτό είναι το ποσό που μπορεί να διατεθεί χωρίς να επηρρεαστεί η ρευστότητα ή οι υποχρεώσεις του Οργανισμού.

Κληθείς να πει πότε θα δοθεί το ποσό στο κράτος, ανέφερε ότι υπάρχει ποσό που μπορεί να διατεθεί άμεσα, όμως για το συνολικό ποσό θα πρέπει να γίνουν κάποιες μετακινήσεις χρημάτων κάτι για το οποίο χρειάζεται η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Νοουμένου, ωστόσο ότι είναι το ίδιο το κράτος που έχει ζητήσει τη συνδρομή του ημικρατικού οργανισμού αναμένεται ότι δεν θα υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα και τα χρήματα θα μπορέσουν δοθούν άμεσα.

Όσον αφορά στο θέμα των χρημάτων που υπάρχουν για σκοπούς Ταμείου Συντάξεων των υπαλλήλων, ο κ. Κιττής ανέφερε ότι μετά από τη συνεδρία του ΔΣ συνεδρίασε η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου, η οποία και αποφάσισε ότι δεν εξετάζει και δεν θα δώσει σε δανεισμό από τα αποθεματικά του Ταμείου Συντάξεων.