Δάνειο από ημικρατικούς οργανισμούς συζητά ο ΥΠΟΙΚ

 

Ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, συζήτησε με τους αρμόδιους τριών ημικρατικών οργανισμών, τρόπους παροχής βοήθειας στο κράτος υπό μορφή δανείου, από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, την Αρχή Λιμένων και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.

Ο γενικός διευθυντής της Αρχής Λιμένων, Γιαννάκης Κόκκινος, επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης και δήλωσε ότι στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση αναφορικά με το βραχυπρόθεσμο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και αναζητήθηκαν τρόποι δανεισμού της μέχρι να εξασφαλίσει βοήθεια, ενδεχομένως από τον Μηχανισμό Στήριξης.

Εξήγησε δε ότι το κράτος ζητά βοήθεια υπό τη μορφή δανεισμού από τρεις ή και περισσότερους ημικρατικούς οργανισμούς για να καλύψει τις χρηματοδοτικές του ανάγκες και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση δεν υπήρξε συμφωνία για το ύψος του δανείου.

Τέλος πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εκδώσει ομόλογα διάρκειας τριών μηνών, στις 12 και στις 25 Ιουλίου, της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και διερευνά τρόπους κάλυψης των αναγκών της.