Δηλώσεις Οζγκιουργκιούν και Ταλάτ για το Κυπριακό

 

Ως «ακόμα ένα λάθος πάνω στα λάθη» και ως «πέλεκυ» στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, χαρακτήρισε ο «υπουργός εξωτερικών» Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν την ανάληψη  της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, οι δηλώσεις του κ. Οζγκιουργκιούν έγιναν κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του «συνδέσμου αγωνιστών τουρκικών δυνάμεων» με επικεφαλής τον πρόεδρό του Καντίρ Ντεντέογλου.

Οι Τ/κ δεν θα επιτρέψουν να θυσιαστεί το μέλλον τους στο νησί για χάρη των «δολοπλοκιών» της ε/κ πλευράς, υποστήριξε, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ τα οράματα των Ε/κ και της Ελλάδας στο νησί. Η τ/κ πλευρά, ανέφερε, έχει αναλάβει κάθε είδους πρωτοβουλία προκειμένου να καταφέρει να κάνει τον κόσμο να αντιληφθεί την αδιαλλαξία της ε/κ πλευράς, σημειώνοντας ότι η συνέχιση πλέον της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων δεν έχει κανένα νόημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντεντέογλου υποστήριξε ότι με την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία παραβιάζονται τα δικαιώματα του «τ/κ λαού», χαρακτηρίζοντας την Προεδρία αυτή ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι με την υπερψήφιση του σχεδίου Αναν από τους Τ/κ, αυξήθηκε το κύρος τους προσθέτοντας ότι μετά το 2004 σημειώθηκε μια οικονομική άνθηση και όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα μια νέας και σωστής πολιτικής καθώς και προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μιλώντας για την Προεδρία της ΕΕ από την Κύπρο ο κ. Ταλάτ προέβλεψε ότι θα είναι αποτυχημένη καθ’ ότι οι Ε/κ δεν διαθέτουν κονδύλια, γνώσεις και ανθρώπινο δυναμικό, όπως υποστήριξε.