Δριμύ κατηγορώ Αναστασιάδη κατά Χριστόφια

 

 

Ούτε οι ανθρώπινες θυσίες, ούτε οι τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις της τραγωδίας στο Μαρί “δεν έχουν αφυπνίσει αυτούς που όφειλαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απολογηθούν στον κυπριακό λαό”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

 

Ερωτηθείς αν με τη δήλωση του ότι δεν έχουν αφυπνιστεί αυτοί που όφειλαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους εννοεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι “σαφέστατα” εννοεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “και είναι εδώ ακριβώς”, όπως είπε, “που εστιάζεται και η δική μας θέση πως χρειάζονται πια θεσμικές αλλαγές για να αντιμετωπίζονται και οι ευθύνες του εκάστοτε Προέδρου”.

 

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι “ένα χρόνο μετά τη μεγαλύτερη από το 1974 τραγωδία που έχει πλήξει τον τόπο μας, ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των 13 νεκρών είναι η σιωπή και ο προβληματισμός”.

 

“Η σιωπή γιατί τα γεγονότα βοούν, ο προβληματισμός γιατί δεν μπορούμε παρά να συμμεριστούμε το αίσθημα απογοήτευσης της κοινωνίας και του πόνου των συγγενών των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας”, πρόσθεσε.

 

“Απογοήτευση, την ίδια ώρα, γιατί ούτε οι ανθρώπινες θυσίες, ούτε οι τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις της δεν έχουν αφυπνίσει αυτούς που όφειλαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απολογηθούν στον κυπριακό λαό”, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.