Εκπτώσεις τούρκικων προϊόντων στην Κυπριακή αγορά

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” , μεγάλος αριθμός τούρκικων προϊόντων, κυρίως σε προϊόντα – είδη ένδυσης έχουν τεθεί σε τιμές ξεπουλήματος.

Σύνδεσμοι των καταναλωτών οι οποίοι έχουν εντοπίσει το φαινόμενο από καιρό προηγουμένως, πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν αγοράζουν τέτοια προϊόντα και να αναζητούν σε αυτά την ετικέτα πάνω στην οποία αναγράφεται η χώρα προέλευσης του προϊόντος.

Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει την χώρα προέλευσης του προϊόντος έτσι να μπορεί να αποφασίζει  ελεύθερα εάν θέλει να το αγοράζει ή όχι. Παλαιότερα, αρκετοί είναι οι καταναλωτές που είχαν αγοράσει τέτοια προϊόντα και μετά είχαν διαπιστώσει την χώρα προέλευσης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν στην συνέχεια να τα ανταλλάξουν.                                                              

Όσο αφορά την καλοκαιρινή περίοδο ξεπουλημάτων, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας   και Τουρισμού αρχίζει από σήμερα και καλύπτει τον τομέα ένδυσης και υπόδησης , οικιακού εξοπλισμού και τα έπιπλα.

Τα καλοκαιρινά ξεπουλήματα θα διαρκέσουν μέχρι και τις 23 Αυγούστου.  Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι φετινές εκπτώσεις αρχίζουν κάτω τις ιδιάζουσες συνθήκες, λόγω της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο αλλά και ο κυρίως λόγος είναι η κάθοδος της Τρόικα στο νησί.

Ο δεύτερος λόγος προβληματίζει αρκετούς από τους καταναλωτές , πράγμα το οποίο πιστεύεται ότι θα κρατήσει μακριά τους καταναλωτές από τα καταστήματα , τις πρώτες τουλάχιστο μέρες των ξεπουλημάτων.Και αυτό γιατί μερικοί από τους καταναλωτές εξέφρασαν την επιθυμία να δουν πρώτα πως θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και μετά να αποχωρίσουν σε αγορές.                                                                                  

Στο μεταξύ ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ένδυσης και Υπόδησης , σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Δείκτη Λιανικών Πωλήσεων παρουσιάζουν τις τιμές στα είδη ένδυσης και υπόδησης σε συνεχή μείωση τα τελευταία τρία χρόνια. Ο σύνδεσμος καλεί τις επιχειρήσεις « να προσφέρουν τις καλύτερες τιμές στον καταναλωτή, γεγονός που θα αναζωογονήσει την αγορά και θα ωφελήσει την οικονομία».