Επιχειρηματίες με ακάλυπτες επιταγές

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σπείρα που διέπραττε απάτες μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος επιχειρηματιών και ιδιωτών. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ένδεκα 10 Ελλήνων και ενός Ιρακινού.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο τέσσερα μέλη της σπείρας –τρεις Έλληνες, ηλικίας 28, 25 και 57 ετών, και ένας 36χρονος Ιρακινός, ενώ συνολικά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 11 ατόμων, εκ των οποίων 10 Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας επιχειρηματία από την Κρήτη για εξαπάτησή του, εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, παρουσιάζονταν ως έμποροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα και, αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προχωρούσαν στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων ή μηχανημάτων που διέθεταν προς πώληση, τα οποία εξοφλούσαν με ακάλυπτες επιταγές ή συναλλαγματικές χωρίς αντίκρισμα.

Με τον ίδιο τρόπο εξαπατούσαν και ιδιώτες, που είχαν αναρτήσει αγγελίες πώλησης των αυτοκινήτων τους στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας πωλούσαν τα προϊόντα, τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητα σε άλλους εμπόρους και ιδιώτες, σε χαμηλές τιμές. Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνούν τα 1.300.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 20 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών και οκτώ σε βάρος ιδιωτών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένα πιστόλι GLOCK των 9mm.

-Μία κυνηγετική καραμπίνα.

-Εκατόν σαράντα ένα φυσίγγια.

-Ένας  γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια.

-Πέντε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Οκτώ κινητά τηλέφωνα.

-Χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ.

-Βιβλιάρια καταθέσεων, μπλοκ επιταγών και διάφορα έγγραφα.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα προερχόμενα από απάτες, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσης, σε αποθήκες που διατηρούσε η σπείρα στη Μαγούλα Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.