Αισθητή σεισμική δόνηση στην Κύπρο με επίκεντρο την Ρόδο

Ανακοίνωση από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι «τη Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 και ώρα16:54 καταγράφηκε από τους σεισμογράφους του Τμήματος σεισμική δόνηση τοπικού μεγέθους M=6,0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, 90 km νοτιοανατολικά του νησιού, 320 km βορειοδυτικά της Πάφου και 400 km δυτικά της Λευκωσίας, το δε εστιακό του βάθος ήταν 50 km».

Ο σεισμός έγινε αισθητός από κατοίκους των επαρχιών Πάφου, Λεμεσού και Λευκωσίας αλλά δεν έχουν αναφερθεί ως τώρα ζημιές.

Ο σεισμός αυτός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου» ενώ «σημειώνεται ότι στον ίδιο εστιακό χώρο είχε γίνει και ο σεισμός της 10ης Ιουνίου 2012 με ίδιο μέγεθος (Μ=6,0)».

Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, καταλήγει η ανακοίνωση.