«Ετοιμάζονται για πραγματικό πρόεδρο της Ευρωζώνης”

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Agence Europe, το Παρίσι και το Βερολίνο προχωρούν στην κατεύθυνση της ανάδειξης ενός πραγματικού προέδρου της Ευρωζώνης, με διευρυμένες, ισχυρές αρμοδιότητες.

Πρόκειται για μια ιδέα η οποία εντάσσεται στο όραμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ για μεγαλύτερη πολιτική ένωση, η οποία αναμένεται να συναντήσει σοβαρές αντιστάσεις, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος προεδρεύει τόσο στις συναντήσεις των «27» όσο και σε εκείνες των «17» της Ευρωζώνης, θα έβλεπε με άσχημο μάτι την άφιξη ενός ανταγωνιστή, σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι το ίδιο ισχύει και για τον επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν, ο οποίος πρόσφατα προβιβάστηκε σε Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μελλοντικός πρόεδρος της Ευρωζώνης θα έχει θητεία πέντε ετών και θα συμμετέχει στις Συνόδους της G20. Η σχετική συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στο Eurogroup στις 9 Ιουλίου όπου θα αποφασιστεί ο εκ νέου διορισμός του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην προεδρία του Eurogroup για έξι μήνες.

Περισσότερες ειδήσεις για την πολιτική στο 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.