Ετοιμότητα Νοσηλευτών Κύπρου ενόψει Προεδρίας ΕΕ

Την ετοιμότητα των νοσηλευτών της Κύπρου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, στις προσδοκίες και στους στόχους που έχουν τεθεί για επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αναφορικά με σημαντικές πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις, η Κύπρος βάζει την υγεία στην πολιτική ατζέντα της.

Μεταξύ των κύριων θεμάτων αναφέρονται η δωρεά οργάνων, οι διασυνοριακές απειλές για την υγεία, η υγιής γήρανση και οι καινοτόμες προσεγγίσεις στον τομέα της υγείας, που θα τεθούν στο Συμβούλιο Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών, μεταξύ 10 και 13 Ιούλιου 2012 και στην Υπουργική Διάσκεψη για την Ενεργό Γήρανση, στις 10 Δεκεμβρίου.

Εξάλλου αναφέρεται ότι ο ΠΑΣΥΝΜ στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες για επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας μέσω της εθελοντικής συμμετοχής στη στελέχωση των Ιατρείων και των εκδηλώσεων που θα καλυφθούν από την Ομάδα Άμεσης Περίθαλψης του Υπουργείου Υγείας, καθώς και της παρουσίας του ΓΓ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών κατά τη συνάντηση των Διευθυντών Νοσηλευτικής, στις 9-10 Οκτωβρίου, 2012.

Οι Νοσηλευτές της Κύπρου θα συνεχίσουν να συμβάλλουν εποικοδομητικά για το καλό της υγείας των πολιτών της Κύπρου μας αλλά και της ΕΕ, καταλήγει η ανακοίνωση.