Έτσι φλερτάρει η σουπιά…


 

Η τεχνική της σουπιάς που αφήνει μελάνι και αλλάζει χρώμα δέρματος για να προστατευτεί ήταν ένας από τους λόγους. Τώρα φαίνεται ότι υπάρχει ένας ακόμη λόγος που δικαιώνει την παραπάνω παρομοίωση.

 

Και αυτό γιατί όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, οι αρσενικές σουπιές αλλάζουν χρώμα δέρματος για να παραστήσουν τις θηλυκές προκειμένου να… φάνε τις γυναίκες των αντιπάλων τους!

 

Όταν μια αρσενική σουπιά συναντά μια θηλυκή με την οποία θέλει να ζευγαρώσει, εξαπατά τους αντιπάλους της αλλάζοντας χρώματα. Πιο συγκεκριμένα, η αρσενική σουπιά αλλάζει τα χρώματά της από την πλευρά που βρίσκονται οι αντίπαλοι, έτσι ώστε να μοιάζει με θηλυκή, ενώ η άλλη πλευρά (που κοιτά προς την πραγματική θηλυκή σουπιά) διατηρεί κανονικά τα χρώματα της.

 

Αυτή η… διπροσωπία της σουπιάς προκαλεί σύγχυση στους αντιπάλους, που νομίζουν ότι βλέπουν δυο θηλυκές σουπιές, και αυξάνει τις πιθανότητες της σουπιάς που καμουφλάρεται να αναπαραχθεί.

 

«Με το καμουφλάζ τα αρσενικά «αγοράζουν» χρόνο για να καταφέρουν να ζευγαρώσουν με τα θηλυκά πριν τους αντιληφθούν οι ανταγωνιστές», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Culum Brown, καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο Macquarie στην Αυστραλία.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.