Η κυπριακή αίτηση στο σημερινό Eurogroup

 

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν επί των μέτρων, που συμφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου με στόχο να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, ενώ θα επιχειρηθεί η λήψη πολιτικής απόφασης για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ισπανίας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια της βοήθειας, που μπορεί να φτάσει μέχρι 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή,  βρίσκεται ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου (7/07) στην βελγική πρωτεύουσα, ενώ την Κυριακή πραγματοποίησε συναντήσεις στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν αναμένεται να ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις για την Κύπρο, ενώ διαχώρισε την περίπτωση της Κύπρου με αυτή της Ισπανίας, τονίζοντας ότι σχετικά με την Ισπανία έχουμε εικόνα και αφορά τη στήριξη του τραπεζικού τομέα. Αντίθετα, για την Κύπρο στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουμε τίποτα, είπε, προσθέτοντας ότι οι ανισορροπίες δεν είναι καθόλου αμελητέες.