Προς νέο Eurogroup στις 20 Ιουλίου

 

Νέα σύνοδος του Eurogroup στις 20 Ιουλίου με στόχο να τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα (8/07), ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι «το Eurogroup αύριο θ΄αρχίσει να υλοποιεί τις αποφάσεις που έλαβαν στα τέλη Ιουνίου οι ηγέτες της Ευρωζώνης και θα υπάρξει και μια ακόμα σύνοδος στη διάρκεια αυτού του μήνα, στις 20 Ιουλίου νομίζω».

Τόνισε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να υλοποιήσει «γρήγορα» τις αποφάσεις αυτές, κυρίως την ολοκληρωμένη τραπεζική εποπτεία ώστε ν΄ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

«Είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε συγκεκριμένα μηνύματα ότι αυτά που είπαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου θα μεταφραστούν σε πραγματική δράση. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό», είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

«Πρέπει ν΄αρχίσουμε από αύριο κιόλας, στη σύνοδο των υπουργών των Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες», επεσήμανε.

“Οι υπουργοί πρέπει πρώτα πρέπει να ολοκληρώσουν το σχέδιο βοήθειας των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά επίσης πρέπει να προχωρήσουν περισσότερο”, πρόσθεσε.

Περισσότερες ειδήσεις στον τομέα της οικονομίας στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.