ΕΥΡΩΚΟ: Aπαράδεκτη η Κυβέρνηση

 Η ενέργεια της Κυβέρνησης Χριστόφια να αφαιρέσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από ημικρατικούς οργανισμούς είναι απαράδεχτη και επικίνδυνη αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ΕΥΡΩΚΟ.

Η ενέργεια της Κυβέρνησης Χριστόφια να αφαιρέσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό και το ταμείο συντάξεων της ΑΤΗΚ, καθώς και τα αποθεματικά άλλων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, είναι απαράδεχτη και επικίνδυνη τόσο για τους ίδιους τους οργανισμούς όσο και για την οικονομία στο σύνολο της, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ΕΥΡΩΚΟ.

 

“Η απραξία και η αναβλητικότητα των κυβερνώντων έφεραν το κράτος προ του κινδύνου στάσης πληρωμών. Οι ανάγκες ρευστότητας του δημοσίου, οδηγούν την κυβέρνηση Χριστόφια στην «αφαίμαξη» κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και την αναγκάζουν να «βάλει», ακόμα και χέρι στα ταμεία συντάξεων των εργαζομένων τους”, προστίθεται.

 

Είναι άδικο και απαράδεχτο το κόστος των λαθών και των παραλείψεων της Κυβέρνησης Χριστόφιας, σημειώνεται, να το φορτωθούν κάποιοι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί και οι εργαζόμενοι τους.

 

“Καλούμε την κυβέρνηση να μην «αδειάσει» τα ταμεία των ημικρατικών οργανισμών και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που ισχυρίζεται ότι έχει, για δανεισμό από εξωτερικές πηγές προκειμένου να ανακτήσει την τρέχουσα ρευστότητα του κράτους”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ.