Γ.Γ ΑΚΕΛ: Καμία συνεργασία με ΕΥΡΩΚΟ για Προεδρικές

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση, μετά τη συνάντηση, κατά πόσον συζητήθηκαν οι προεδρικές εκλογές και η προοπτική συνεργασίας μεταξύ ΑΚΕΛ και ΕΥΡΩΚΟ, ο Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι «ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις, θεωρούμε ότι αντικειμενικά δεν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες».

Ο Αντρος Κυπριανού υπέδειξε την ανάγκη να υπάρξει ευρύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Είπε ότι ο τόπος διέρχεται «πολύ κρίσιμες στιγμές» σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και την οικονομία και είναι πάρα πολύ σημαντικό, ανέφερε, ανεξάρτητα από την προεκλογική εκστρατεία, «να διατηρηθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, διαφορετικά θα έχουμε αποτύχει όλοι και δικαιολογημένα ο κυπριακός λαός θα μας επιρρίπτει ευθύνες και θα χάσουμε εντελώς την αξιοπιστία μας».

Απηύθυνε έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα να διατηρήσουν τεκμηριωμένο λόγο και σε χαμηλούς τόνους τις οι όποιες αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, «έτσι ώστε την επομένη των εκλογών όλοι μαζί να επιδιώξουμε να λύσουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται ενώπιον του κυπριακού λαού».

Στη σημερινή τους συνάντηση τα στελέχη των δύο κομμάτων κατέληξαν σε συγκεκριμένες θεματικές οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο μεταξύ τους διαλόγου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο διάλογος με το ΕΥΡΩΚΟ ήταν πολύ εποικοδομητικός και αφορούσε θέματα που απασχολούν σήμερα την κυπριακή κοινωνία.

«Είναι κοινή η επιθυμία παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουμε μεταξύ μας σε διάφορα ζητήματα, να δουλέψουμε και εντός και εκτός της Βουλής, για να βοηθήσουμε την κυπριακή κοινωνία να οδηγηθεί μπροστά» είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει  «μεγάλη συναντίληψη» μεταξύ των δύο κομμάτων σε αυτά τα ζητήματα.

Με το ΕΥΡΩΚΟ συμφωνήθηκε, όπως ανέφερε η συνέχιση του διαλόγου. Υπάρχει πάρα πολύ έδαφος για συνεργασία, είπε,  ώστε ο Κύπριος πολίτης να νιώσει ότι τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες για το σύνολο του κυπριακού λαού.

Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο διάλογος με το ΑΚΕΛ ήταν εποικοδομητικός και πρόσθεσε ότι «καταλήξαμε σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία μπορούν να μας απασχολήσουν στη συνέχεια, όπως θέματα δεοντολογίας, ηθικής και συμπεριφορών στην πολιτική και την ανάγκη όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε πολλά μεγάλα προβλήματα».

Πιο συγκεκριμένα, είπε, συμφωνήθηκε «ότι θα ήταν καλό να γίνει ένα συμβουλευτικό σώμα /επιτελείο που θα κάνει εισηγήσεις για μεταρρυθμίσεις και δομικές αλλαγές».

Τα δύο κόμματα συμφώνησαν επίσης, όπως είπε ο Δημήτρης Συλλούρης, ότι αντικείμενο διαλόγου μπορούν να αποτελέσουν και τα θέματα της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της αποτελεσματικής λειτουργίας της κρατικής μηχανής, καθώς και το φυσικό αέριο.

Ο Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι το ΕΥΡΩΚΟ υπέβαλε την πρότασή του για τριετή προϋπολογισμό, που να λαμβάνει υπόψη και το μνημόνιο.

«Εχουμε αναλάβει να δώσουμε συνέχεια σε αυτό το διάλογο», είπε ο κ. Συλλούρης.