Γ.Λιλλήκας: Προσβλέπει συνεργασία με δυνάμεις του κέντρου

 

Με τις δυνάμεις του κέντρου υπάρχουν πραγματικές συγκλίσεις στις πολιτικές θέσεις, που έχουν αναδειχθεί μέσα από την ίδια τη ζωή, δήλωσε σήμερα (8/07) ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος αναμένει ότι με αυτές τις δυνάμεις θα υπάρξει συνεργασία.

Μιλώντας στη Λεμεσό, μετά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων της 11ης Ιουλίου 2011, ο κ. Λιλλήκας είπε πως παραμένει έτοιμος για διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις “με τις οποίες μας ενώνουν κοινές πολιτικές θέσεις” και πρόσθεσε ότι “είναι σημαντικό οι συγκλίσεις να είναι πραγματικές και να μην είναι επίπλαστες συγκλίσεις, που διαμορφώνονται για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων”.

“Θα αναμένω τα κόμματα να ολοκληρώσουν τις εσωκομματικές τους διαδικασίες και την τελική τους απόφαση, την οποία θα σεβαστώ απόλυτα“, είπε ο κ. Λιλλήκας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι “υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασία με τις δυνάμεις με τις οποίες έχουμε κοινούς στόχους και κοινή πολιτική στο Κυπριακό και στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα”.

Ερωτηθείς εάν εννοεί τα κόμματα του κέντρου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας δήλωσε ότι “με τις δυνάμεις του κέντρου υπάρχουν πραγματικές συγκλίσεις στις πολιτικές θέσεις, που έχουν αναδειχθεί από την ίδια τη ζωή. Με αυτές τις δυνάμεις, λοιπόν, αναμένω ότι θα υπάρξει συνεργασία”.

Ανέφερε ότι οι πολίτες που ανήκουν στον ενδιάμεσο χώρο, έχουν δείξει κατ’ επανάληψη την προτίμηση τους προς το πρόσωπο του και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως “θα υπάρξει αρμονία στις αποφάσεις των ηγεσιών και της βούλησης των στελεχών και των μελών των κομμάτων του κέντρου”.

Όσον αφορά δημοσκοπήσεις που τον φέρουν στη δεύτερη θέση, ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι  υπάρχει ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, το οποίο εκφράστηκε με αποχή, οργή αλλά και αίτημα αλλαγής και πως ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι αυτό το κοινωνικό ρεύμα “θα μετατραπεί σε ένα πολιτικό κίνημα αλλαγής, εκσυγχρονισμού αλλά και αλλαγής στην πολιτική του Κυπριακού”.

“Αυτό που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι πως αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και αυτό που θέτουν ως πρώτο στις προτεραιότητες τους, είναι πώς θα αλλάξουμε πολιτική το Κυπριακό, το πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση και να ανατρέψουμε την ανεργία και όχι το ποιο κόμμα θα πανηγυρίσει πρώτο ή δεύτερο στις προεδρικές εκλογές. Γι αυτό είμαι ιδιαίτερο αισιόδοξος και ευελπιστώ ότι αυτό το κοινωνικό ρεύμα θα διευρύνεται, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας.