Γαλλογερμανική φιλία για το καλό της Ευρώπης

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε την Κυριακή από την Ρεμς ότι έχει “καλές σχέσεις” με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και ότι και οι δύο ως εκ τούτου “δεν υπάρχει ανάγκη να πιεστούν” για τις σχέσεις αυτές.

“Είχα πάντα ειλικρινείς σχέσεις με την κ. Μέρκελ, και εκείνη επίσης. Λέμε τα πράγματα, και προσπαθούμε να βρούμε συμβιβασμούς, αποφεύγουμε τις εξάρσεις και ταυτόχρονα έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ μετά τον εορτασμό με τη Γερμανίδα Καγκελάριο της επετείου στη Ρεμς των πενήντα χρόνων φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

“Σήμερα, αυτό ήταν μια υπενθύμιση του τι είναι η δέσμευση της Γαλλίας και της Γερμανίας για την Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Ακόμα και αν “δεν έχουμε την ίδια πολιτική ευαισθησία, έχω με την κ. Μέρκελ τις ίδιες αρχές για την επιβεβαίωση της ΕΕ. Αυτό που ονομάζω αλληλεγγύη για την ολοκλήρωση”, τόνισε. “Έχουμε καλές σχέσεις, και δεν χρειάζεται να πιεστούμε γιαυτές”.

Ο κ. Ολάντ ο οποίος είχε συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο μετά τον εορτασμό της επετείου σημείωσε: “Έχουμε επίσης αποδείξει ότι τα βρίσκουμε στις συζητήσεις μας, στις προσεγγίσεις και ακόμη και στην αναζήτηση λύσεων”.

“Επωφεληθήκαμε από την Ρεμς για να έχουμε μια επαφή που επιτρέπει να προετοιμάσουμε τις συναντήσεις που έρχονται”, εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι “σύντομα θα μεταβεί στη Γερμανία, στο Λούντβιγκσμπεργκ”.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.