Για αλλοπρόσαλλη τακτική κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΕΥΡΩΚΟ

 

«Αντί αυτού», προσθέτει, «γινόμαστε μάρτυρες μιας αλλοπρόσαλλης τακτικής και αντιφατικών δηλώσεων, οι οποίες όχι μόνο αμαυρώνουν την εικόνα της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και επιδεινώνουν την ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση της Κύπρου».

«Δεν είναι δυνατόν», συνεχίζει, «τη μία ημέρα ο Υπουργός Οικονομικών να δηλώνει ότι δεν υφίσταται ζήτημα δανεισμού της Κύπρου από τρίτη χώρα και την επομένη ο κ. Χριστόφιας δημόσια να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δανεισμού από τη Ρωσία και ο κ. Συλικιώτης να δηλώνει ότι αναμένει απάντηση από την Κίνα».

«Και όλα αυτά», αναφέρει η ανακοίνωση, «ενώ τα βλέμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κύπρο και η Τρόικα συνεχίζει τις επαφές της στο νησί».

Αναφέρει, επίσης, ότι «το ΕΥΡΩΚΟ και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις έχουν εκφράσει την ετοιμότητα τους για συλλογική διαχείριση της δύσκολης κατάστασης, αλλά η κυβέρνηση συντηρεί την κρυψίνοια και την αδιαφάνεια. Προχωρεί ακόμα και σε σπασμωδικές κινήσεις εσωτερικού δανεισμού απομυζώντας τον ημιδημόσιο τομέα», προσθέτει.

«Είναι τρομαχτικό το ενδεχόμενο, η κυβέρνηση να μην έχει κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Με τέτοιου είδους συμπεριφορά, τα σοβαρά προβλήματα δεν θα αντιμετωπιστούν ποτέ και η οικονομία θα συνεχίσει να βουλιάζει», καταλήγει η ανακοίνωση.