“Γιατί όχι μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων”;

 

Θα μπορούσε να υπάρξει Ευρώπη “πολλών ταχυτήτων”, υποστήριξε ο Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου με το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, στο Λονδίνο.

“Πρέπει να κατανοήσουμε την έννοια μιας Ευρώπης με πολλές ταχύτητες, το να παίρνει ο καθένας ό,τι θέλει από την ΕΕ”, δήλωσε ο Ολάντ στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία.

“Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση, η Βρετανία δεν προτίθεται να γίνει μέλος της ζώνης του ευρώ, αλλά μπορούμε να κατανοήσουμε τις αντίστοιχες θέσεις μας, η Βρετανία δεν προτίθεται να φρενάρει” την ευρωζώνη, και “εμείς δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να ενταχθεί στη ευρωζώνη”, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

“Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θα είναι ανταγωνιστική, δεν είναι η δημοσιονομική διάσταση αυτό που μας διαφοροποιεί περισσότερο” (τη Γαλλία και τη Βρετανία), σημείωσε, επισημαίνοντας την υψηλότερη φορολογική κλίμακα 45% στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σήμερα είναι 41% στη Γαλλία. “Δεν έχω δει Βρετανούς να εγκαθίστανται στη Γαλλία”, δήλωσε αστειευόμενος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ακολούθησε την ίδια γραμμή, λέγοντας ότι υπάρχουν “ευκαιρίες για τις (ευρωπαϊκές) χώρες να έχουν διαφορετικές σχέσεις”, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο , διαβάστε στο news247.gr , επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας