Η δωρεά οργάνων συζητείται στην Άτυπη Συνάντηση

 

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10 Ιουλίου και την Τετάρτη 11 Ιουλίου στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της  ΕΕ, αύριο, Τρίτη, οι Υπουργοί Υγείας, παρουσία και του Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ John Dalli, «θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ενδελεχώς το θέμα της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων, η οποία αποτελεί μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της υγείας». 

Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις στα επιμέρους θέματα των ζωντανών δοτών και της διασυνοριακής ανταλλαγής οργάνων για μεταμόσχευση.

Την Τετάρτη, 11 Ιουλίου, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο θέμα των Διασυνοριακών Απειλών κατά της υγείας με έμφαση στις στρατηγικές επικοινωνίας κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Όπως αναφέρεται οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας της ΕΕ με τις γειτονικές της χώρες για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών περιστατικών κρίσεων και την αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Παράλληλα, στα πλαίσια γεύματος εργασίας την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει το Σχέδιο Δράσης για το Εργατικό Δυναμικό της ΕΕ στον τομέα της Υγείας. 

Σημειώνεται ότι το Σχέδιο Δράσης στοχεύει στη βελτίωση της υγείας και της προσβασιμότητας στη φροντίδα υγείας για όλους και έχει πρόσφατα υιοθετηθεί ως μέρος της Επικοινωνίας της Επιτροπής για το Πακέτο Μέτρων για την Απασχόληση.

Διαβάστε προηγούμενο μας ρεπορτάζ σχετικά με τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων