Η πρώτη συνέντευξη του καπετάνιου του Costa Concordia

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το ναυάγιο του Costa Concordia έδωσε ο καπετάνιος του πλοίου που βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του στο βυθό 32 ανθρώπους.

Ο Φρανσκέσκο Σετίνο μιλώντας στο ιταλικό Canale 5 αναγνώρισε την ευθύνη του ως καπετάνιος και είπε ότι σκέφτεται συνεχώς τα θύματα του ναυαγίου.

«Ο καπετάνιος έχει ταυτοποιηθεί και έτσι είναι φυσιολογικό ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη», είπε μιλώντας ήρεμα, αλλά έχοντας ένα έντονο «τικ» στο μάτι.

Ο Σετίνο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη πλοίου, μίλησε μετά την απελευθέρωση του από τον κατ ‘οίκον περιορισμό του. «Ήταν σαν να υπήρξε κάποιο μπλακ-άουτ στα κεφάλια όλων μας» είπε ο γεννημένος στη Νάπολη πλοίαρχος.

«Εγώ κατηγορώ τον εαυτό μου επειδή αποσπάστηκε η προσοχή μου,» είπε, αλλά πρόσθεσε ότι ο έλεγχος του πλοίου εκείνη την στιγμή ήταν στα χέρια άλλου αξιωματικού του πληρώματος.

«Εκείνη τη στιγμή, πήγα στο κατάστρωμα και διέταξα να τεθεί το πλοίο σε χειροκίνητη πλοήγηση αλλά δεν είχα τον έλεγχο του πλοίου που τον είχε άλλος αξιωματικός» πρόσθεσε.

Οι εμπειρογνώμονες επέκριναν δριμύτατα τον Σετίνο για τους χειρισμούς του, κατηγορώντας τον ότι έφερε το πλοίο πολύ κοντά στην ακτή, καθυστέρησε την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου, έχασε τον έλεγχο της επιχείρησης και εγκατέλειψε το πλοίο πριν εκκενωθεί από τους 4.200 επιβάτες.

Ο ίδιος έχει αναγνωρίσει τα λάθη του αλά επιμένει ότι δεν είναι ο μόνος που θα πρέπει να κατηγορηθεί για την ναυτική τραγωδία.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο , διαβάστε στο 24h.gr , επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας