Η Τέιλορ Σουίφτ στην κορυφή του Forbes


 

Οι τραγουδίστριες κυριαρχούν στο φετινό κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πιο καλοπληρωμένους καλλιτέχνες κάτω των 30 ετών, αρχίζοντας από την 22χρονη Τέιλορ Σουίφτ, η οποία εισέπραξε 57 εκατομμύρια δολάρια από το Μάιο του 2011 ως το Μάιο του 2012, σύμφωνα με τον εν λόγω κατάλογο που δόθηκε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα.

 

Η τραγουδίστρια της κάντρι ποπ κατέλαβε την πρώτη θέση κυρίως χάρη σε μια μεγάλη περιοδεία της στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία, στη διάρκεια της οποίας έδωσε 111 συναυλίες.

 

Η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ τον Οκτώβριο, ξεπέρασε έτσι το είδωλο των εφήβων, τον 18χρονο Καναδό Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος συγκέντρωσε στο διάστημα αυτό 55 εκατ. δολάρια.

 

Ο νεαρός είναι ο μοναδικός άνδρας καλλιτέχνης στο τοπ 5, καθώς τον ακολουθούν τρεις άλλες τραγουδίστριες: η Ριάνα (53 εκατ. δολάρια), η Λέιντι Γκάγκα (52 εκατ. δολάρια) και η Κέιτι Πέρι (45 εκατ. δολάρια).

 

Πέρυσι η Λέιντι Γκάγκα είχε κυριαρχήσει στην κατάταξη αυτή, καθώς είχε συγκεντρώσει 90 εκατ. δολάρια. Η μείωση των εσόδων της, σύμφωνα με το Forbes, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η σταρ δεν έκανε περιοδεία από το Μάιο του 2011 ως το Μάιο του 2012.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ για να συντάξει τον κατάλογο αυτό, το Forbes λαμβάνει υπόψη τις πωλήσεις των άλμπουμ και τα έσοδα από συναυλίες, γυρίσματα για τον κινηματογράφο και διαφημίσεις.

Για περισσότερες ειδήσεις 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας