Ινδία:«Διάταγμα σε στυλ Ταλιμπάν»

 

 

 

«Διάταγμα σε στυλ Ταλιμπάν». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η ινδική εφημερίδα The Hindu τις απαγορεύσεις που θα ισχύουν στο εξής για τις Ινδές σε ένα χωριό μόλις λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την πρωτεύουσα, Νέο Δελχί.

 

Όπως προβλέπει το διάταγμα, οι γυναίκες κάτω των 40 ετών δεν θα επιτρέπεται πλέον να παντρεύονται από έρωτα, να επισκέπτονται το παζάρι ασυνόδευτες ή να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα σε ένα χωριό της βόρειας Ινδίας. Στόχος του διατάγματος που εισήγαγε το παντσαγιάτ, το συμβούλιο του χωριού Ασάρα, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, που απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, έχει ως στόχο «να προστατεύσει τις αφελείς νεαρές γυναίκες από επιρροές που θα μπορούσαν να τις διαφθείρουν».

 

Όπως σημειώνει η The Hindu η πλειοψηφία των κατοίκων του Ασάρα είναι μουσουλμάνοι. Ωστόσο, όταν εκδόθηκαν οι απαγορεύσεις ήταν παρόντες και εκπρόσωποι άλλων μειονοτήτων.

 

Το συμβούλιο θεωρεί ότι αν οι γυναίκες δεν πηγαίνουν στην τοπική αγορά θα προστατευθούν από τους «περιπλανώμενους Ρωμαίους». Τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύτηκαν επειδή έγιναν παράπονα για «πειράγματα» και «παρενόχληση» ορισμένων γυναικών.

 

Οι ακτιβίστριες πάντως δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις. «Γιατί η απαγόρευση αφορά μόνο τις γυναίκες; Γιατί το παντσαγιάτ δεν απαγορεύει στους άνδρες να πηγαίνουν στην αγορά, αντί για τις γυναίκες; Αν δεν υπήρχαν άνδρες εκεί, το παζάρι θα ήταν εξίσου ασφαλές για τις γυναίκες», είπε χαρακτηριστικά η Σαΐστα Άμπερ, η πρόεδρος μιας γυναικείας οργάνωσης.

 

Περισσότερες ειδήσεις για τον κόσμο διαβάστε στο 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.