Λος Άντζελες: Εκλογές για χρήση προφυλακτικών στις ταινίες πορνό(Vid)

Στις κάλπες θα κληθούν να καταφύγουν οι πολίτες της “πόλης των αγγέλων” για να τοποθετηθούν πάνω σε ένα πολύ λεπτό ζήτημα που έχει να κάνει με την παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής ταινιών πορνό. Τη χρήση προφυλακτικών στις εν λόγω ταινίες από τους πρωταγωνιστές.

Όπως αναφέρει η Los Angeles Times, οι ψηφοφόροι της πόλης θα κληθούν να αποφασίσουν για το αμφιλεγόμενο θέμα, τον επόμενο Νοέμβριο.

Το κύριο αίτημα, είναι να γίνει υποχρεωτική η χρήση προφυλακτικών στις ταινίες πορνό που γυρίζονται στην Πολιτεία του L.A. Το Λος Άντζελες θεωρείται η κοιτίδα της αμερικανικής βιομηχανίας πορνό. Οι περισσότεροι παραγωγοί ωστόσο αντιδρούν και απειλούν ότι θα μετακομίσουν τις εταιρείες τους σε άλλες Πολιτείες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το κοινό θέλει να βλέπει σκηνές σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι αρχές του Λος Άντζελες ζήτησαν την χρήση προφυλακτικών σε όλες τις ταινίες πορνό που γυρίζονται στην πόλη αφού προηγήθηκε η συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών από το Ίδρυμα Υγειονομικής Περίθαλψης, ώστε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στο πλαίσιο έκτακτης εκλογικής διαδικασίας.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Μάρτιο ανάμεσα σε 1000 πιθανούς ψηφοφόρους, έδειξε ότι μόλις το 63% θα ψήφιζε υπέρ του μέτρου, το οποίο συζητήθηκε και τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, χωρίς όμως ακόμα να έχει εφαρμοστεί.

Το Ίδρυμα Υγειονομικής Περίθαλψης AIDS του Λος Άντζελες συγκέντρωσε περισσότερες από 371.000 υπογραφές σε αίτηση (το όριο που απαιτείται για την έγκριση είναι 320.000), μέσω της οποίας ζητείται να τεθεί το θέμα στην ψηφοφορία του Νοεμβρίου.

Το Ίδρυμα υποστηρίζει ότι η χρήση προφυλακτικού πρέπει να εφαρμοστεί προς παραδειγματισμό της κοινής γνώμης καθώς τα κρούσματα εξάπλωσης του ιού του AIDS πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια στην αμερικανική ήπειρο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο επικεφαλής του Ιδρύματος Υγειονομικής Περίθαλψης AIDS Michael Weinstein, δήλωσε ότι “η βιομηχανία πορνό περνάει λάθος μηνύματα για το ασφαλές σεξ και αυτό πρέπει να αλλάξει”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κοινή γνώμη δείχνει να έχει θορυβηθεί, τόσο από τα συχνότερα κρούσματα του ιού, όσο και από τις περιπτώσεις “αστέρων” της βιομηχανίας που έχουν δηλώσει ότι είναι φορείς του ιού, όπως οι Darren James και Derrick Burts.

Περισσότερες ειδήσεις για τον κόσμο διαβάστε στο news247.gr στο επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.