Κιουτσιούκ: «Μονομερή» η ανάληψη της Προεδρίας

 

 
Για «μονομερή» ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την «ε/κ διοίκηση» μίλησε χθες ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, λέγοντας ότι είναι μια εξέλιξη που δεν συνάδει με την ιδεολογία ίδρυσης και λειτουργίας της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Κουτσιούκ ανέφερε επίσης ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ εθελοτυφλούν στο γεγονός ότι η Προεδρία ανατέθηκε σε μια διαιρεμένη χώρα, γεγονός που προκαλεί μεγάλη απογοήτευση στην τ/κ πλευρά. Προκειμένου, πρόσθεσε, οι Ε/κ να προάγουν τους βασικούς στόχους της ΕΕ, δηλαδή την ενοποίηση της Ευρώπης και να ενισχύσουν τις ευρωπαϊκές αξίες, θα πρέπει πρώτα να τις ενστερνιστούν οι ίδιοι.

Αντίθετα, υποστήριξε, οι Ε/κ έδειξαν, τόσο στο δημοψήφισμα του 2004, όσο και στη διαπραγματευτική διαδικασία που άρχισε το 2008, ότι δεν τις υιοθετούν. Κάλεσε δε την ΕΕ να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε το 2004 στους Τ/κ για ανόρθωση της οικονομίας τους, καθώς επίσης να φέρει τους Τ/κ πιο κοντά στην ΕΕ, τόσο από κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής πλευράς όσο και από πλευράς εμπορίου.