Κύμα Ρώσων τουριστών στην Πάφο

Σημαντικές πληρότητες, που φτάνουν μέχρι και το 80 %, καταγράφουν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα στην Πάφο, επιτρέποντας στους παράγοντες του τουρισμού να αισιοδοξούν ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου ΣΤΕΚ Δημήτρης Σμυρλής ανέφερε ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση, που ανακούφισε κάπως την οικονομική κατάσταση της πόλης και επαρχίας, προέρχεται κυρίως από τη ρωσική αγορά.  «Η αυξημένη τουριστική κίνηση χαροποίησε ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του κλάδου», είπε ο κ. Σμυρλής.

«Οι Ρώσοι τουρίστες που κατέκλυσαν την πόλη και επαρχία Πάφου αυτή την περίοδο, διέψευσαν τις φοβίες που εξέφρασαν οι ξενοδόχοι στις αρχές του καλοκαιριού. Τα περισσότερα  ξενοδοχεία έχουν πληρότητες που φτάνουν μέχρι και το και 80%, γεγονός πολύ ικανοποιητικό για την τουριστική βιομηχανία», πρόσθεσε ο κ. Σμυρλής.

«Το μεγάλο κύμα Ρώσων τουριστών που έχει έρθει στην Πάφο από τις αρχές Ιουνίου ανάγκασε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό, να προσλάβουν και ρωσόφωνο προσωπικό για να εξυπηρετούν τους Ρώσους τουρίστες. Ο τουρισμός από τη Ρωσία ανακούφισε κάπως την οικονομική κατάσταση της πόλης και επαρχίας, που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση», σημείωσε ο κ. Σμυρλής.