Μεγάλες πυρκαγιές στο Μαυρoβούνιο

 Μεγάλες πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στο βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου, στα περίχωρα της πόλης Πλιέβλια και στο φαράγγι του ποταμού Τάρα.

Η φωτιά στο φαράγγι του ποταμού Τάρα που είχε τεθεί υπό έλεγχο αναζωπυρώθηκε χθες το βράδυ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και εξαπλώθηκε προς την προστατευόμενη περιοχή Τσρνα Πόντα καίγοντας δάσος με μαύρα πεύκα και έλατα. Η πυρκαγιά απείλησε προς στιγμή κατοικημένη περιοχή στο χωριό Ντομπριλόβινε, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας δασών, Ράντος Σούτσουρ, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου, RTCG.

Σήμερα το πρωί η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και προς το παρόν δεν δόθηκαν οδηγίες εκκένωσης του χωριού, είπε προσθέτοντας ότι απαγορεύθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στον οδικό άξονα Μοϊκοβατς – Τζούρτζεβιτσα Τάρα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην περιοχή Πλιέβλια καθώς η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή.

Ο τομέας εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας προσφέρθηκε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που απειλεί προστατευόμενη περιοχή κοντά στο Μοϊκοβατς με τη διάθεση πυροσβεστικών και διασωστικών μονάδων και εξοπλισμού.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο , διαβάστε στο 24h.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας