Ναρκωτικά… αρωματικά χώρου

 

 

Η ΥΚΑΝ Αμμοχώστου διερευνά από χθες μια περίεργη υπόθεση εντοπισμού εισπνεόμενων αρωματικών χώρου, που θεωρούνται ναρκωτικές ουσίες.

 

Για την υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ζευγάρι Βρετανών ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, για την έκδοση διαταγμάτος κράτησης.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα μέλη της Δύναμης πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι ζεύγους, 53 και 52 χρόνων, από τη Βρετανία που διαμένει μόνιμα στη Σωτήρα.

 

Η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κατασκεύαζαν και έκαναν εξαγωγή αρωματικά ναρκωτικά. Στο σπίτι τους εντοπίστηκαν 35 κιλά φυτικής ύλης που πιστεύεται ότι είναι βότανα, 1600 γραμμάρια συνθετικής ουσίας και 1324 συσκευασίες αρωματικών χώρου.

 

Το ζευγάρι συνελήφθη για κατοχή με σκοπό την εμπορία ελεγχόμενων φαρμάκων και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι για την έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

 
 
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης προσωποκράτησης εναντίον ζεύγους Βρετανών ηλικίας 53 και 52 χρόνων καθώς και του γιου τους 22 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παρασκευής εισπνεόμενων αρωματικών χώρου με τη χρήση βοτάνων, που θεωρούνται συνθετικά ναρκωτικά.
 
 
 
Μέρος της ξηρής φυτικής ύλης έχει ήδη σταλεί στο Κρατικό Χημείο για ανάλυση.
 
 
 
Το ζευγάρι, όπως και ο 22χρονος γιός τους συνελήφθηκαν για κατοχή με σκοπό την εμπορία ελεγχόμενων φαρμάκων και σήμερα οδηγήθηκαν  ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι το οποίο εξέδωσε διάταγμα επταήμερης κράτησής τους.