Νικήστε την καλοκαιρινή τεμπελιά

 

Είναι βεβαίως δύσκολο έξω ο ήλιος να λάμπει, ο υδράργυρος να χτυπά κόκκινο και εμείς να είμαστε υποχρεωμένες να είμαστε κλεισμένες στο γραφείο.

Ωστόσο, επειδή έχουμε υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκτελέσουμε, καλό θα είναι να προσπαθήσουμε να νικήσουμε το αίσθημα της τεμπελιάς και της ραστώνης και για να γίνονται οι δουλειές μας και για να μην υποφέρουμε.

 

Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές για να ενισχύσετε τη συγκέντρωσή σας.

 

1. Μην αγναντεύετε διαρκώς έξω από το παράθυρο

 

Το να κάθεστε δίπλα από το παράθυρο βλέποντας τη λιακάδα δεν βοηθά την κατάσταση.

 

-Εάν το γραφείο σας είναι δίπλα σε παράθυρο με θέα, τοποθετήστε μπροστά κάτι που να σας αποσπά την προσοχή ή κατεβάστε το στόρι ή την κουρτίνα.

 

-Χρησιμοποιήστε το διάλειμμά σας για να βγείτε λίγο από το χώρο του γραφείου. Βγείτε έξω να πάρετε ένα σνακ ή κάντε ένα μικρό περίπατο πριν επιστρέψετε στο γραφείο.

 

2. Ξεγελάστε τους πειρασμούς με μικρές αποδράσεις

 

Τα μικρά διαλείμματα του Σαββατοκύριακου ή του ρεπό είναι τονωτικά. Κάντε μια μικρή ημερήσια εκδρομή, πηγαίνετε για μπάνιο και νιώστε πως κάνετε διακοπές.

 

3. Βάλτε πρόγραμμα για να μην τρέχετε τελευταία ώρα

 

Κρατήστε λίστα με τις υποχρεώσεις και τα πράγματα που πρέπει να ολοκληρωθούν όπως επίσης και τις καταληκτικές ημερομηνίες παράδοσης.

 

Μην σπαταλάτε χρόνο σε facebook και twitter βλέποντας φωτογραφίες και σχόλια φίλων που είναι σε διακοπές.

 

4. Κρατήστε τις ταξιδιωτικές διηγήσεις μετά το σχόλασμα

 

Εάν οι φίλοι σας, τα αδέλφια ή οι γονείς σας βρίσκονται ήδη σε διακοπές πιθανότατα να σας καλούν στο τηλέφωνο για να σας διηγηθούν τις περιπέτειές τους ή να σας στέλνουν μηνύματα τονίζοντάς σου πόσο όμορφα περνούν.

 

Βάλτε όρια και ζητήστε τους να μη σας καλούν εν ώρα εργασίας. Αν δε το κάνετε το μόνο που θα πετύχετε είναι να ονειροπολείτε και να στεναχωριέστε που δε βρίσκεστε μαζί τους.