Ντερβίς Έρογλου εναντίον Ε.Ε

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι η «αδικία» – κατά την έκφρασή του – που διέπραξε η Ευρωπαϊκή Ενωση αύξησε «την αδιαλλαξία» της ε/κ πλευράς, η οποία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είπε πως όταν η ε/κ πλευρά υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ, οι Τ/κ διαμαρτυρήθηκαν και η απάντηση που έλαβαν είναι πως πρόκειται μόνο για μια αίτηση η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι παρά αυτή την απάντηση που έλαβαν από πλευράς ΕΕ, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει γίνει πλήρες μέλος της και τώρα ασκεί και την προεδρία της Ενωσης.

Είπε ακόμα ότι ευχή του είναι όπως η διεθνής κοινότητα κατανοήσει «τις πραγματικότητες» στην Κύπρο καθώς και την «αδιαλλαξία» της ε/κ πλευράς, όπως και πάλι ισχυρίστηκε, και παράλληλα να προβεί, η διεθνής κοινότητα, στα απαραίτητα βήματα, λαμβάνοντας υπόψη την «καλή διάθεση της τ/κ πλευράς» για λύση του Κυπριακού.

Ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει Κύπρος χωρίς την Τουρκία και ότι οι δυσκολίες των Τ/κ στο νησί τερματίστηκαν με την τουρκική εισβολή το 1974.

Πρόσθεσε ότι τώρα οι Τ/κ είναι πιο δυνατοί από προηγουμένως και το ψευδοκράτος έχει πάντα την Τουρκία στο πλευρό του.