Ολοκληρώθηκε η 3η εκπομπή του 24h στο Στρασβούργο

Σε αυτή την ιστορική στιγμή της χώρας μας η ιστοσελίδα μας σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το Στρασβούργο. Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος και η Ιωάννα Δεμεντή φιλοξένησαν σήμερα στο studio στο Στρασβούργο τον Επικεφαλή του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Τάσο Γεωργίου, όπου συζήτησαν τις απόψεις τους για την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε απο την Κύπρο. Μείνετε συντονισμένοι στο 24h όπου θα προβληθεί ζωντανά η Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

 Ο Τάσος Γεωργίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: « η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει σε ευρύτερη διάσταση το ζήτημα της οικονομικής κρίσης πριν από το τέλος του 2012». 

Επίσης τόνισε ότι «Μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσουν οι μεγάλες χώρες που κινούν τα νήματα, όπως είναι Γερμανία και η Γαλλία», καθώς, όπως πρόσθεσε «Το κυπριακό θα είναι ο ‘ελέφαντας ’ στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, αφού αναπόφευκτα θα γίνεται αναφορά σε αυτό». 

Στην εκπομπή συζητήθηκαν οι απόψεις και τα θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του όπως, θέματα εργασίας, τονίζοντας πως « οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται από τους αρμόδιους χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φωνή του λαού».

 Ερωτηθείς ο κ. Γεωργίου από τον δημοσιογράφο, για το πώς αντιμετωπίζει η Κύπρος τις απειλές της Τουρκίας , δήλωσε ότι « η Κύπρος ασκεί την Προεδρία της Ευρώπης και κανείς δεν μπορεί να την διαταράξει», καθώς επίσης ανέφερε πως «η Ευρωπαϊκή Προεδρία πρέπει να αφεθεί χωρίς προβλήματα» και ότι «η Κύπρος τώρα δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτές τις απειλές». 

Ο κ. Γεωργίου δήλωσε επίσης ότι « η Κύπρος κάνει μια λιτή προεδρία η οποία ανέρχεται στα 62 εκατομμύρια ευρώ, αφού μια χώρα για να ηγηθεί την Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται περίπου 60-100 εκατομμύρια ευρώ». Στη συνέχεια εξήγησε πως από τα 62 εκατομμύρια, τα 25 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στο «Φιλοξενία» το οποίο είναι ένα έργο που θα αξιοποιηθεί και στο μέλλον , ώστε να αποφέρει έσοδα στο κράτος».

Με την ανάληψη της προεδρίας η Κύπρος έχει να «πάρει» πολλά από αυτή την εμπειρία αλλά  ταυτόχρονα « η Κύπρος έχει να αναδείξει πάρα πολλά και πάνω από όλα τα αξιοθέατα της, και τον τουρισμό της», όπως ανέφερε ο κ.Γεωργίου.

Συνέχισε εξηγώντας πως αν η Κύπρος «Καταφέρει να προβάλλει τα πιο πάνω, τότε θα αναπτυχθεί και θα πάει πολύ μπροστά, έχοντας ως απώτερο στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων».

 


24h Live από το Στρασβούργο από 24hcomcy