Όπλα με… ιστορία

 

Τους κατόχους του οπλισμού που ανευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Λευκωσία αναζητεί η Αστυνομία, στρέφοντας παράλληλα τις έρευνές της και σε ενδεχόμενη σύνδεση του οπλισμού με εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος.

 

Σε διάσκεψη Τύπου το μεσημέρι, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι η ανεύρεση των όπλων έγινε μετά από πληροφορία που δόθηκε από πολίτη. Είπε ότι ακολούθησε η επιτόπου εξέταση και παραλήφθηκε ο οπλισμός, ο οποίος υποβάλλεται ήδη σε επιστημονικές εξετάσεις.

 

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι οι εντατικές έρευνες δεν θα περιοριστούν μόνο στο χώρο της ανεύρεσης του οπλισμού, αλλά θα συνεχιστούν και προς την κατεύθυνση της ενδεχόμενης σύνδεσης του οπλισμού με άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

 

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι η ανεύρεση μιας τέτοιας ποσότητας οπλισμού επιβάλλει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές και πρόσθεσε ότι «όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται με κάθε σχολαστικότητα».

 

Συμπλήρωσε ότι η Αστυνομία έχει καταγράψει τον οπλισμό, ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται για υλικό που εισήχθηκε νόμιμα ή παράνομα στην Κύπρο, είπε ότι αυτό είναι θέμα της έρευνας.

 

Ερωτηθείς αν ο οπλισμός προήλθε από τα κατεχόμενα, είπε ότι «τα πάντα διερευνώνται».

 

Ακόμη, ανέφερε ότι οι επιστημονικές εξετάσεις που πρέπει να γίνουν, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

 

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι και κατά το παρελθόν υπήρξε εντοπισμός οπλισμού κατόπιν πληροφοριών.