Πιάνει δουλειά σήμερα η Τρόικα

Κλιμάκιο της Τρόικας, ξεκινά σήμερα δουλειά με  30 τεχνοκράτες να διερευνούν τον χρηματοοικονομικό τομέα, τα μακροοικονομικά θέματα αναφορικά με την πορεία της παραγωγικότητας της κυπριακής οικονομίας, την ανεργία, την ΑΤΑ και δημοσιονομικά θέματα, ούτως ώστε να εγκριθεί η παροχή οικονομικής βοήθειας από τον Μηχανισμό Στήριξης.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ανδρέας Τρόκκος, δήλωσε ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουλίου, είναι διερευνητικού χαρακτήρα και στελεχώνεται από εκπροσώπους της κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η αντιπροσωπεία σύμφωνα με τον Υπουργό θα έχει συνάντηση με Υπουργούς, στελέχη της δημόσιας υπηρεσίας, της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, με πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς εταίρους  και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης, αναφορικά με την επίσκεψη της Τρόικας, δήλωσε πως η χρηματοδότηση της, είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη, τονίζοντας όμως πως τα πράγματα θα παραμείνουν δύσκολα, για τους επόμενους 6 μήνες.

Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης και έχοντας η αντιπροσωπεία στα χέρια της τα αποτελέσματα, ένα οικονομικό πρόγραμμα σχετικά με το δάνειο που θα υπό όρους και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.