Πλεονέκτημα για ΚΑ η έλευση δύο Αirbus

 

Το «Apοstolos Andreas», το πρώτο από τα δύο Airbus άρχισε ήδη τις πτήσεις του με τα χρώματα της εταιρείας, ενώ ο δεύτερο αεροπλάνο A321 με την επωνυμία  «Μorfou» θα είναι έτοιμο για πτήσεις στο τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πρώτο Α321 έχει αναπροσαρμόσει την εσωτερική του διαρρύθμιση και διαθέτει 191 συνολικά θέσεις εκ των οποίων οι 171 στην κατηγορία Economy και οι υπόλοιπες 20 Business Class.

“Με την έλευση των δύο Α321, οι Κυπριακές Αερογραμμές αποκτούν ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς ο στόλος της καθίσταται ενιαίου τύπου, προσφέροντας μεγαλύτερες δυνατότητες ευελιξίας και ανεμπόδιστη αξιοποίηση των πιλότων μας, συμβάλλοντας σε καθοριστική μείωση του κόστους λειτουργίας”, σημειώνεται.

To Airbus 321 είναι ένα από τα τέσσερα μοντέλα της οικογένειας Α320. Είναι στην ουσία το μεγαλύτερο της οικογένειας αυτής με χωρητικότητα που αναλόγως της εσωτερικής διαρρύθμισης των καθισμάτων μπορεί να μεταφέρει μέχρι 220 επιβάτες. Οι ΚΑ έχουν αναδιαμορφώσει τον εσωτερικό τους χώρο στα 191 καθίσματα για να διατηρήσουν το πλεονέκτημα της άνεσης χώρου.

Με την ένταξη των Α321 στο στόλο τους, οι ΚΑ μαζί με τα υφιστάμενα αεροπλάνα Α319 και Α320 διαθέτουν πλέον κοινά συστήματα πληρωμάτων, πλοήγησης και διαχείρισης υπηρεσιών εδάφους με άμεσο αντίκτυπο στα κόστη λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι δεν χρειάζεται διαφορετική εκπαίδευση για τους πιλότους, ούτε για τους μηχανικούς, τα εξαρτήματα των τριών τύπων είναι κοινά και η κατανάλωση καυσίμων κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα και όλα τα πληρώματα μπορούν πλέον ανά πάσα στιγμή να πλοηγούν και τους τρεις τύπους αεροπλάνων με θετικό αντίκτυπο στη λειτουργικότητα και τα κόστη.

Η επιλογή των ονομάτων «Apostolos Andreas» και «Morfou» έγινε μετά από διαγωνισμό στην ιστοσελίδα των ΚΑ με μαζική συμμετοχή του κοινού.