Πρωτοσέλιδο η ανάληψη Προεδρίας στον τ/κ Τύπο

 Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Χαλκίν Σεσί», Σερχάτ Κοτάκ γράφει ότι, αυτό που θα περίμενε από την τ/κ ηγεσία ήταν παράλληλα με την εκδήλωση της επίσημης τελετής για τη Προεδρία που θα γίνει στο Κούριο να γίνει στα κατεχόμενα και μεγάλη εκδήλωση με την συμμετοχή Τούρκων επισήμων όπου και θα ανακοίνωνε το λεγόμενο «σχέδιο Β».

Η «Κίπρις» αναφέρεται στις δηλώσεις της Κύπριας ΥΠΕΞ με τίτλο «Πολύ σημαντική περίοδος».

Η «Βολκάν» πρωτοσέλιδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στεγάζει το σχετικό της δημοσίευμα με τον τίτλο «Θα συνεχιστεί ο αγώνα κατά της Τουρκίας».

«Μεγάλο καθήκον σε μικρή χώρα» είναι ο τίτλος της «Κίπρισλι» ενώ η «Χαλκίν Σεσί» αναφέρεται στην ανάληψη της προεδρίας με τον τίτλο «Επώδυνη προεδρία».

Τίτλος της «Χαβαντίς» είναι «Η νότια Κύπρος και επίσημα προεδρεύει της ΕΕ» ενώ η «Χαμπερντάρ» αναφέρεται στο θέμα υπό τον τίτλο «Επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ε/κ διοίκηση του Νότου, δεν θα αναγνωρίσει και την εξάμηνη Προεδρία της».

Με τον τίτλο «Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και η Νότια Κύπρος προεδρεύει της ΕΕ» η εφημερίδα «Ορτάμ» αναφέρεται στην κυπριακή Προεδρία.