Πυρά Ν.Παπαδόπουλου κατά Κυβέρνησης

Περνούμε πάρα πολύ δύσκολες μέρες και θα είναι ενδεχομένως πάρα πολύ πιο δύσκολες οι επόμενες και είναι ακριβώς γι` αυτό που προβληματιζόμαστε όταν ακούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ομιλεί ως να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, δήλωσε σήμερα (8/07), ο Αντιπρόεδρος και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Εκείνος κάλεσε την Τρόικα. Άρα προς τί αυτή η αντιπαράθεση; Τους καλέσαμε να έρθουν εδώ για να μας βοηθήσουν. Σίγουρα θα διεκδικήσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους για να προστατεύσουμε και την οικονομία και το λαό. Αλλά νομίζω ότι αυτές οι προσπάθειες που καταβάλλονται για ρωσικό δάνειο ή απλά για να αποφύγουμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, μόνο κλονίζουν την αξιοπιστία μας».

Θεωρεί πλέον , πρόσθεσε, ότι ο μόνος λόγος που η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν άλλο δάνειο, είναι απλά για να συντηρήσει το μύθο ότι μπαίνουμε στον μηχανισμό στήριξης μόνο για τις τράπεζες.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τελευταία προσπάθεια “του ξαφρίσματος του ταμείου των ημικρατικών οργανισμών”, δείχνει ότι δεν είναι μόνο για τις τράπεζες που μπαίνουμε στον μηχανισμό στήριξης, αλλά επειδή πλέον δεν έχει χρήματα η Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε πως «αυτά θα έπρεπε να λαμβάνονται πάρα πολύ σοβαρά υπόψη όταν στέλνουμε μηνύματα προς το εξωτερικό και να λαμβάνουμε μηνύματα, όπως του κ. Μπαρόζο προς το εσωτερικό».      

Προεδρικές Εκλογές

Αναφερόμενος στις διεργασίες εντός του ΔΗΚΟ ενόψει των Προεδρικών Εκλογών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι συνεχίζονται, προσθέτοντας πως «ακριβώς, σταθμίζουμε όλα τα πολιτικά δεδομένα, καθότι οι αποφάσεις για τις επερχόμενες εκλογές θα είναι πάρα πολύ σημαντικές και κρίσιμες για την περαιτέρω πορεία του τόπου και του λαού μας».

Όπως είπε «τα προβλήματα τα οποία έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε είναι τεράστια, πελώρια και στην οικονομία και στο Κυπριακό και στο κεφάλαιο της ενέργειας, αλλά και στην αναδιάρθρωση του κράτους και επομένως, πρέπει το ΔΗΚΟ να πάρει τη σωστή απόφαση».

«Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι προσβλέπει σε συνεργασία με τον ενδιάμεσο. Δεν θα σχολιάσω δηλώσεις άλλων υποψηφίων, αλλά το ΔΗΚΟ είχε από την αρχή δηλώσει ότι επιδιώκει να πετύχει τις μεγαλύτερες δυνατές συνεργασίες για τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές. Αυτός ο στόχος παραμένει. Οι δικές μας οι θέσεις είναι γνωστές, είναι θέσεις του ενδιάμεσου χώρου, είναι θέσεις διεκδίκησης στο Κυπριακό και είναι θέσεις αναστύλωσης της χαμένης αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας», είπε.

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ θα επιδιώξει αυτά να περιλαμβάνονται σε ένα πρόγραμμα για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι μελετάται σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΔΗΣΥ, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Τα συλλογικά όργανα του κόμματος έχουν συγκληθεί σε διάφορες περιπτώσεις και έχουν συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα. Και ένα ενδεχόμενο είναι και αυτό».

Σε ερώτηση εάν υπήρξαν διαφωνίες, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως δεν θέλει να πει τι συζητείται μέσα στα συλλογικά όργανα του κόμματος, αλλά μέσα στις επόμενες μέρες εκτιμά πως το ΔΗΚΟ πρέπει να αφεθεί, ώστε να καταλήξει σύντομα στην τελική του απόφαση.

Κληθείς να σχολιάσει αν η δήλωση του Μάριου Κάρογιαν δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν τα μέλη του κόμματος, ο κ. Παπαδόπουλοε είπε: «Νομίζω ότι ο Πρόεδρος του κόμματος εκφράζει τη δική του άποψη, σε ότι αφορά τις προσπάθειες του κόμματος να πάρει τη σωστή απόφαση. Υπάρχουν και άλλες απόψεις εντός του κόμματος»