Στα ίχνη της «ντάμας των αιθέρων» (vid)

 Ήταν 75 χρόνια πριν όταν ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το αεροπλάνο μιας από τις πρώτες και σίγουρα τολμηρότερες πιλότους στην ιστορία. Σήμερα, οι ερευνητές προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο της εξαφάνισης της Αμέλια Έρχαρτ, η οποία χάθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ομάδα ερευνητών διοργανώνει νέα αποστολή προκειμένου να αναζητήσουν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της. 

Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι κατά τη διάρκεια της 10ημερης αποστολής θα ανακαλύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην διαλεύκανση ενός από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του 20ου αιώνα. Αυτό που προσδοκούν να ανακαλύψουν είναι τι απέγινε η Έρχαρτ όταν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να γίνει η πρώτη πιλότος- ανεξαρτήτου φύλου- που θα έκανε το κύκλο της Γης γύρω από τον ισημερινό. 

Πρόσφατα στοιχεία οδηγούν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η Έρχαρτ και ο πλοηγός του αεροσκάφους, Φρεντ Νούναν, κατέληξαν σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. 

Η ερευνητική ομάδα αναμένεται να αναχωρήσει την Τρίτη από τη Χαβάη για ένα ταξίδι 2900 χιλιομέτρων με προορισμό το νησί Νικουμαρόρο και οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι η επιχείρηση θα στεφθεί, αυτή τη φορά, με επιτυχία.

Χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ, οι ειδικοί θα προσπαθήσουν αρχικά να χαρτογραφήσουν τον πυθμένα της θάλασσας και στη συνέχεια να ξεκινήσουν την αναζήτηση για στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να διαλευκάνουν το γρίφο της εξαφάνισης της πιο διάσημης γυναίκας πιλότου στην ιστορία.

 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Για περισσότερες ειδήσεις  στο www.24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας.