Σφαγή στη Συρία

 

 

Περισσότεροι από 200 Σύροι πολίτες , ως επί το πλείστον άμαχοι, σφαγιάστηκαν σε ένα χωριό στην επαναστατημένη περιοχή Hama, όταν το χωριό βομβαρδίστηκε από επιθετικά ελικόπτερα και άρματα μάχης και στη συνέχεια εισέβαλαν ομάδες πολιτοφυλάκων, που αποτελείωσαν ότι άφησε άθικτο ο βομβαρδισμός .

 

Εάν επιβεβαιωθεί η είδηση θα πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή μέσα στους 16 μήνες των συγκρούσεων, όπου οι αντάρτες μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ και η διπλωματία για να σταματήσει η αιματοχυσία, αν και εμποδίζεται από αποκλίνουσες θέσεις μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων.

 

Η επαναστατική Ηγεσία του Συμβουλίου της Χάμα ανέφερε στο Reuters ότι οι Σουνίτες μουσουλμάνοι του χωριού Ταραμσέχ δέχθηκαν επίθεση βαρέων όπλων πριν οι φιλοκυβερνητικές ομάδες των Αλαουιτών εισέλθουν στο χωριό και σκοτώσουν έναν προς έναν τους κατοίκους.

 

“Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έπεσαν σήμερα στο Ταραμσέχ. Σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό αρμάτων μάχης, επιθετικών ελικοπτέρων και πυρών πυροβολικού, αλλά και από εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες”, δήλωσε η περιφερειακή ομάδα της αντιπολίτευσης.

 

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι, τρία μέλη των σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε μάχες στο Ταραμσέχ και κατηγόρησε τις “οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες” για τη διάπραξη σφαγής εκεί. Ο Φαντί Σαμέχ, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης από το Ταραμσέχ, είπε ότι εγκατέλειψαν το χωριό πριν από τη σφαγή, αλλά ήταν σε επαφή με τους κατοίκους.

 

“Φαίνεται ότι πολιτοφύλακες Αλαουιτών από τα γύρω χωριά κατέβηκαν στο Ταραμσέχ και άρχισαν να σκοτώνουν τους ανθρώπους. Ολόκληρα σπίτια έχουν καταστραφεί και καεί από τον βομβαρδισμό” είπε. “Κάθε οικογένεια στην πόλη φαίνεται να έχει νεκρά μέλη της. Εμείς έχουμε τα ονόματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών από αμέτρητες οικογένειες” συμπλήρωσε.

 

Ο Αχμέτ, ένας άλλος τοπικός ακτιβιστής, δήλωσε στο Reuters ότι “μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 20 αναγνωρισμένα θύματα, ενώ 60 πτώματα είναι σε ένα τζαμί.. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να διαφύγουν από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί και ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν”.