Στη δημοσιότητα οι “απαγορευμένες” εικόνες του Πάπα

 

 

Το γερμανικό σατιρικό περιοδικό Titanic σκοπεύει να προχωρήσει στη δημοσίευση των αμφιλεγόμενων, μονταρισμένων φωτογραφιών του πάπα Βενέδικτου.

Με αυτό τον τρόπο θα αψηφίσει όμως τη δικαστική απόφαση που του απαγόρευε να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο τεύχος, κατόπιν προσφυγής του Βατικανού.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Λέο Φίσερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στο περιοδικό μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 25.000 ευρώ επειδή στο εξώφυλλό του εικονίζεται ο πάπας Βενέδικτος, ντυμένος με λευκά άμφια με κίτρινους λεκέδες από τη μέση και κάτω και με τον τίτλο

“Αλληλούια στο Βατικανό: Βρέθηκε η διαρροή”.

Το εξώφυλλο παραπέμπει στο αποκαλούμενο σκάνδαλο VatiLeaks που αφορά τη διαφθορά στο Βατικανό.

Στο οπισθόφυλλο του περιοδικού ο πάπας εικονίζεται πλάτη, με ένα λεκέ σε καφέ χρώμα και τον τίτλο “Ωχ, κι άλλη διαρροή!”.

“Η εκκλησία είναι ένας πολύ πνευματώδης και χιουμοριστικός οργανισμός”, είπε ο Φίσερ.

“Στη χιλιετή ιστορία της έχει κατ’ επανάληψη εντρυφήσει σε χοντρά αστεία: ένα μάγο με αλλόκοτη στολή, παλαβή αρχιτεκτονική, τρελά ξόρκια εναντίον επιστημόνων και των συνηγόρων του Διαφωτισμού. Η εκκλησία προσφέρεται πάντα για λίγο γέλιο”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία, ο Ματίας Κοπ, ανταπάντησε ότι “τα όρια του καλού γούστου όχι μόνο τα ξεπέρασαν, αλλά τα παραβίασαν”, υποστηρίζοντας ότι το περιοδικό δεν ήθελε να σατιρίσει αλλά “να εξευτελίσει και να περιφρονήσει τον πάπα”.

Την Τρίτη δικαστήριο του Αμβούργου διέταξε το περιοδικό να μην κυκλοφορήσει τις φωτογραφίες ούτε να τις ανεβάσει στην ιστοσελίδα του.

Περισσότερες ειδήσεις για τον κόσμο διαβάστε στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.