Στη φυλακή για κακοποίηση ζώου

 

 

 

Μια γυναίκα που πλήρωσε δύο εφήβους για να σκοτώσουν το δέκα εβδομάδων γατάκι της, στραγγαλίζοντας το και δίνοντας του να πιει χλωρίνη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

 

Η Bethan Louise Lawson δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά την ιατρική περίθαλψη για το άρρωστο γατάκι της, Puss Puss, και έτσι θεώρησε ότι εναλλακτική λύση ήταν να το σκοτώσει.

 

Μια ανώνυμη καταγγελία εστάλη στην Βασιλική Εταιρία για τη Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων της Βρετανίας, αποκαλύπτοντας πως η 22χρονη και δύο νεαροί προσπάθησαν να πνίξουν το γατάκι και να το ποτίσουν χλωρίνη.

 

Ο επιθεωρητής Wilson βρήκε ένα σημείωμα δίπλα στο πτώμα του άτυχου ζώου, το οποίο έγραφε: «Αντίο Puss Puss! Σε αγαπάμε και λυπούμαστε που σε σκοτώσαμε, αλλά δεν θέλαμε να σε βλέπουμε να υποφέρεις».

 

Η νεκροψία έδειξε ότι το γατάκι υπέστη βάναυσο στραγγαλισμό, ενώ είχε αρκετούς μώλωπες και σε άλλα σημεία του σώματος του. Η 22χρονη αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη ζωοκτονία.

 

Τελικά, η Lawson καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 εβδομάδων και τις απαγορεύθηκε η κατοχή ζώου για δέκα χρόνια. Όσον αφορά τους δύο νεαρούς έφηβους, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει δημοσιευθεί, τους απαγορεύθηκε η κατοχή ζώου για πέντε χρόνια.

 

Περισσότερες ειδήσεις για τον κόσμο διαβάστε στο 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.