Στη Σάμο βρίσκεται η θαλαμηγός του Κεμάλ

 

 

 

 

Στη Σάμο θα βρίσκεται από το Σάββατο και μέχρι την Δευτέρα η θρυλική θαλαμηγός του Κεμάλ Ατατούρκ «Σαβαρόνα».

Σύμφωνα με το samostimes.gr, το πλοίο «Savarona», το οποίο είναι το «τοτέμ» του πολεμικού ναυτικού της χώρας, έγινε η αιτία να προκληθεί σάλος στην Τουρκία πριν από δυο χρόνια όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι χρησιμοποιούνταν ως ένας πλωτός «οίκος ανοχής» για πλούσιους και εκκεντρικούς επιχειρηματίες με… πλήρωμα εντυπωσιακές γυναίκες από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

 

Ύστερα από επιχείρηση παρακολούθησης που διήρκεσε επτά μήνες, η στρατοχωροφυλακή πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στο πλοίο, το οποίο ήταν δεμένο στο Muğla Göcek, απέναντι από την Κω και συνέλαβε τα μέλη της ομάδας των εμπόρων λευκής σαρκός, που έστησαν την «επιχείρηση», καθώς και πολλές από τις γυναίκες που πρόσφεραν τις «υπηρεσίες» τους στους επιβάτες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των εμπόρων λευκής σαρκός νοίκιαζε το «Savarona» από τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη του προς 50.000 δολάρια την ημέρα.

 

Το «Savarona» ναυπηγήθηκε το 1931 στην Αμερική και το απέκτησε η Τουρκία το 1938. Το πλοίο παραχωρήθηκε στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος φιλοξένησε κατά καιρούς σε αυτό αρχηγούς κρατών, βασιλείς, οργάνωνε συνεδριάσεις του υπουργικού του συμβουλίου, ενώ διέμενε πολλές φορές στις πολυτελείς καμπίνες του.

 

Μέχρι το 1989, το πλοίο ανήκε στο πολεμικό ναυτικό, αλλά μετά το θάνατο του Ατατούρκ και λόγω αδυναμίας επαρκούς συντήρησής του από το κράτος, πέρασε στην κατοχή του επιχειρηματία, ο οποίος επέτρεψε να μετατραπεί σε «οίκο ανοχής».

 

Περισσότερες ειδήσεις για τον κόσμο διαβάστε στο 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.