Στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε η Προεδρία

 

«Μεγάλο το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», ανέφερε σήμερα από την Πάφο η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου μιλώντας για την  ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε από την Κυπριακή Δημοκρατία από σήμερα για το επόμενο εξάμηνο.

Όπως ανέφερε η κ. Μαύρου « είναι μεγάλη πρόκληση, ταυτόχρονα όμως έχω την αίσθηση ότι είμαστε έτοιμοι, καλά προετοιμασμένοι, όχι μόνο τεχνικά σε ότι αφορά την υποδομή αλλά κυρίως σε ότι αφορά τη διαχείριση των θεμάτων για να βγάλουμε και τον τόπο μας ασπροπρόσωπο αλλά και να συμβάλουμε και στο να ξεπεράσει η Ε.Ε τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Κύπρος είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε η Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «από τη σύντομη μου εμπειρία και στα συμβούλια υπουργών αλλά και σε άλλες συνιστώσες της Ενωμένης Ευρώπης θα έλεγα ότι, ναι, έχουμε στήσει καλά στελεχωμένες ομάδες που διαχειρίζονται τα θέματα εδώ και καιρό, δύσκολα τα θέματα, δύσκολη περίοδος κατά την οποία αναλαμβάνει η Κύπρος την προεδρία, η οικονομική κρίση επηρεάζει πολλές πολιτικές σχεδόν σε όλες τις χώρες αλλά είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε πολύ καλά σε αυτή τη νέα πρόκληση».

Η Υπουργός Εσωτερικών μιλούσε μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου των πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή Ανδρέα Έλληνα, Θεόδωρου Πέτρου, Χαράλαμπου Κυρίλλου, Δημήτρη Ζηνιέρη και Χριστόδουλου Πολυδώρου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα.