Στο «μάτι» των Βέλγων για εμπόριο όπλων

 

Η έρευνα διεξάγεται από την βελγική αστυνομία και εντάσσεται στο πλαίσιο της προμήθειας οπλισμού προς διάφορες χώρες, έτσι ώστε να φανεί κατά πόσο παραβιάζεται το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών, είτε καταλήγουν για χρηματοδότηση παράνομων σκοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» ,πρόσφατα έφτασαν στην Κύπρο δυο αξιωματικοί της βελγικής Αστυνομίας, έπειτα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που υπέβαλαν.
Εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η βελγική αστυνομία διερευνά το θέμα του παράνομου εμπορίου όπλων και μεταξύ άλλων, ζήτησε να επεκτείνει της έρευνες της και στην Κύπρο.

Οι έρευνες που διεξάγονται, φαίνεται να αφορούν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την εμπορία όπλων. Πρόκειται για ευρωπαίο πολίτη, μόνιμο κάτοικο Κύπρου και όπως όλα δείχνουν ,οι δραστηριότητες του ατόμου αυτού, είναι νόμιμες αφού παρόλο που ασχολείται με το εμπόριο όπλων οι αγοραπωλησίες που κάνει είναι νόμιμες.

Χθες(5/7),το πρωί αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με τους δύο Βέλγους συναδέλφους τους, διενήργησαν  έρευνα, στην οικία του προσώπου αυτού ,όπου δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε το παράνομο.

Παραλήφθηκαν από την οικία του προσώπου κάποια έγγραφα για αξιολόγηση τα οποία, οι Βέλγοι ανακριτές, αναχωρώντας σύντομα από την Κύπρο ,θα τα μεταφέρουν μαζί τους για εξετάσεις.