Στο ψάξιμο η ΕΔΕΚ

 

 
Δεν είναι ξεκαθαρισμένο ακόμα το τοπίο αναφορικά με το προς πια κατεύθυνση θα κλίνει όσον αφορά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, η ΕΔΕΚ.

 
Σύμφωνα με τον “Φ”, σε τηλεφωνική επικοινωνία Ομήρου-Καρογιάν πριν 2 ημέρες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είπε «όχι» σε στήριξη της ΕΔΕΚ, έτσι η συμπόρευση ΕΔΕΚ-ΔΗΚO δεν καθίσταται δυνατή.
 
 
Η απάντηση βασίστηκε στην επαναφορά του ονόματος του Μάκη Κεραυνού, στο τραπέζι των διεργασιών, χωρίς όμως να υπάρξει αίσιο τέλος.
 
 
Ο Καρογιάν σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι δεν ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα, εμμένοντας στην θέση του για αυτοεξαίρεση των πολιτικών ηγετών του ενδιάμεσου χώρου από την επιλογή υποψηφίου.
 
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ συγκάλεσε συνεδρία της Γραμματείας  του κόμματος, το Σάββατο στις 21/7, όπου  θα ενημερωθούν τα ηγετικά στελέχη για τις εξελίξεις και θα συζητηθεί αναλυτικά η κατάσταση και τα δεδομένα που έχει στα χέρια του το ΔΗΚΟ. 

 
Η ΕΔΕΚ ωστόσο, συναντήθηκε με το ΕΥΡΩΚΟ χωρίς να προστεθεί κάτι στο σκηνικό για τις προεδρικές.
 
 
Ωστόσο μετά την συνάντηση, ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΚΟ,  η ΕΔΕΚ θα επανεξετάσει την κατάσταση ενόψει και των αποφάσεων που αναμένεται να πάρει το ΔΗΚΟ.


Τους Τάσο Γιασεμίδη και Αντώνη Κουταλιανό όρισε την Πέμπτη το Πολιτικό Γραφείο του ΚΣ ΕΔΕΚ ως τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, όπως προβλέπει το Καταστατικό του Κινήματος, σύφωνα με τελευταίες πληροφορίες.
 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣ ΕΔΕΚ, «τα υπόλοιπα μέλη είναι  ex –officio και πρόκειται για τον Πρόεδρο, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τους δύο Αντιπροέδρους, τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και τον Οργανωτικό Γραμματέα».
 
 
Επίσης το Πολιτικό Γραφείο όρισε ως μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας τους Τάκη Χριστοδούλου, Νίκο Χατζηστεφάνου και Ρούλα Μαυρονικόλα. Στην Εκτελεστική Γραμματεία μετέχουν επίσης ο Γραμματέας της Κ.Ε. και ο Οργανωτικός Γραμματέας του ΚΣ ΕΔΕΚ.
 
 
Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΣ ΕΔΕΚ όρισε αριθμό Γραμματέων των Θεματικών Οργανώσεων του Κινήματος.
 
 
Γραμματέας της Θεματικής Οικονομίας ορίστηκε ο  Τάσος Γιασεμίδης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Σάββας Ηλιοφώτου, της Ενεργειακής Πολιτικής ο Νίκος Νικολαΐδης, του Κυπριακού ο Κωστής Ευσταθίου, της Κοινωνικής Πολιτικής η Ρούλα Μαυρονικόλα και της Άμυνας οι  Χρ. Λευκαρίτης, Μ. Ανδρέου και Α. Κρητιώτης.
 
 
Ορίστηκαν επίσης, ως Γραμματείς των Θεματικών Οργανώσεων του ΚΣ ΕΔΕΚ, οι Κώστας Στεφάνου, Συνεργατισμού, Μαρίνος Θεοδώρου, Υγείας, Εργασίας απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης, Διομήδης Διομήδους, Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Κυπριανού.
 
 
Εξάλλου το Πολιτικό Γραφείο του ΚΣ ΕΔΕΚ όρισε τους Γραμματείς των Γραφείων της Κ.Ε. ως εξής: Διεθνών Σχέσεων: Νίκος Χ΄΄ Στεφάνου, Σχέσεων με τους Τουρκοκύπριους: Ανδρέας Παναγίδης, Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων: Γιώργος Κουττούκης και Ψηφιακής Τεχνολογίας: Λουκία Κασιουλή και Θεράπων Θεράποντος.