Συγχαρητήρια Α.Βασιλείου, για το “σωματίδιο του Θεού”

Τριάντα επιστήμονες που υποστηρίζονται από την ΕΕ αποτελούν μέρος της ομάδας που ανακάλυψε το μποζόνι του Higgs, ή αλλιώς, «σωματίδιο του Θεού».  

Οι 30 επιστήμονες που υποστηρίζονται από τη Δράση της ΕΕ «Marie-Curie Sklodowska» (MSCA) για την ερευνητική κατάρτιση και την κινητικότητα, συμμετείχαν στην ανακάλυψη του μποζονίου του Higgs ή του λεγόμενου «σωματιδίου του Θεού», επιβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κύπρια Επίτροπος αρμόδια για το MSCA Ανδρούλλα Βασιλείου, δήλωσε ότι η Επιτροπή είναι εξαιρετικά υπερήφανη που στην ομάδα περιλαμβάνονται 30 από τους ερευνητές της.

«Πρέπει να είναι το όνειρο κάθε επιστήμονα να αποτελεί μέρος ενός επιτεύγματος όπως αυτό. Ελπίζω ότι θα τους ενθαρρύνει να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά τους να επεκτείνουν τα σύνορα της επιστήμης,  και ότι η εργασία τους θα αποτελέσει έμπνευση στα κορίτσια και τα αγόρια της επόμενης γενιάς επιστημόνων», πρόσθεσε η κ. Βασιλείου.

Το υπο-ατομικό σωματίδιο, το οποίο οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι η βάση για όλη την ύλη στο Σύμπαν, εντοπίστηκε στο CERN στην Ελβετία.  

Η ανακάλυψη χαιρετίστηκε ως μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στην ιστορία της επιστήμης.

Οι 30 επιστήμονες αποτελούν μέρος δύο πρωτοβουλιών που υποστηρίζονται από την ΕΕ με χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ.