Συνελήφθη 26χρονος για πορνογραφία ανηλίκων στο facebook

 

 

Πριν λίγο καιρό μια 45χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι επικοινώνησαν μέσω Facebook με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό.
 
Ο 26χρονος δράστης τηλεφώνησε στη 15χρονη, συστηνόμενος ως επαγγελματίας φωτογράφος και επιδιώκοντας συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, της ζήτησε την αποστολή, μέσω mail, φωτογραφιών της με μαγιό.
 
Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, εφόσον δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, η ανήλικη ενημερώθηκε για την ύπαρξη ψεύτικου προφίλ με το δικό της όνομα, στο οποίο είχαν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.
 
Από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 26χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Στον υπολογιστή εντοπίστηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων ημίγυμνων ή γυμνών κοριτσιών σε άσεμνες στάσεις καθώς και τις επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης.
 
Όπως προέκυψε, ο 26χρονος είναι κάτοχος και διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στο Facebook, ενώ από την έρευνα βρέθηκαν συνομιλίες του και με άλλα προφίλ ανήλικων κοριτσιών, με απειλητικό περιεχόμενο.
 

 

Περισσότερες ειδήσεις για την Ελλάδα διαβάστε στο newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.