Συσσίτια τέλος λόγω έλλειψης εθελοντών

 Νηστικοί κινδυνεύουν να μείνουν καλοκαιριάτικα οι νεόπτωχοι του Λεκανοπεδίου Αττικής και οι οικονομικά εξαθλιωμένοι κάτοικοι της περιφέρειας καθώς σε πολλές ενορίες η Εκκλησία σταματά να μοιράζει συσσίτια από αρχές Ιουλίου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η έλλειψη εθελοντών, λόγω καλοκαιρινών διακοπών, οδηγεί 6 από τις 10 Μητροπόλεις της Αττικής στην απόφαση να διακόψουν τα συσσίτια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα συσσίτια διακόπτονται προσωρινά μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου εξαιτίας της αναχώρησης των εθελοντριών μαγειρισσών για διακοπές. Έτσι σε πολλές ενορίες από το Λαύριο μέχρι το Περιστέρι και από την Κηφισιά και τη Νέα Ιωνία μέχρι τη Γλυφάδα, χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση επειδή έχασαν τη δουλειά τους ή είναι άστεγοι θα αντιμετωπίσουν και ζήτημα σίτισης εκτός των άλλων προβλημάτων τους.

Οι Μητροπόλεις στο λεκανοπέδιο που αναγκάζονται να προχωρήσουν στην περικοπή των συσσιτίων είναι αυτές της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου και Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Αντίθετα, τα συσσίτια θα συνεχιστούν κανονικά στις Μητροπόλεις Καισαριανής, Νίκαιας, Πειραιά και στην Ομόνοια στο ΚΥΑΔΑ.

Όσον αφορά την περιφέρεια, σε περικοπή συσσιτίων θα προχωρήσει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ ο συγκεκριμένος θεσμός θα συνεχιστεί κανονικά στην Πάτρα και στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως.

Περισσότερες ειδήσεις στο News247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.